Univerzitet Crne Gore - Naslovna

Ishodi učenja


Ishodi učenja daju precizne opise svega što studenti treba da znaju, razumiju i umiju da urade nakon što se proces učenja završi. Opisuju znanje, vještine i stavove koje će studenti steći tokom studija.

Jasno definisani ishodi učenja trebalo bi da pomognu studentima u izboru i savladavanju programa studija, a predstavljaju i jasnu poruku o tome šta se od njih očekuje. Ishodi učenja od koristi su i potencijalnim poslodavcima, jer ukazuju na sposobnosti kandidata i opisuju koje znanje, vještine i stavove kvalifikovane osobe mogu da ponude.

Znanja i vještine koje bi studenti trebalo da steknu nakon završetka nekog od studijskih programa na osnovnim studijama Univerziteta Crne Gore, opisani su u Informatoru.

Na Univerzitetu se realizuje i Tempus projekat ,,Razvoj pristupa ishoda učenja – put ka boljoj uporedivosti, priznavanju i zapošljivosti”  - DEVCORE, kojim koordinira Univerzitet Crne Gore. Njegov osnovni cilj je definisanje ishoda učenja na studijskim programima svih univerziteta u Crnoj Gori. Više o projektu na www.devcore.ac.me. Informator