Univerzitet Crne Gore - Naslovna

Studenti i zaposleni Pomorskog fakulteta dali krv

10.05.2017.  Pomorski fakultet Kotor

Pomorski fakultet Univerziteta Crne Gore organizovao je akciju dobrovoljnog davanja krvi u okviru kampanje „Krv nije voda“, koju sprovode Univerzitet Crne Gore i Zavod za transfuziju krvi Crne Gore.

U akciji je učestvovalo oko 50 davalaca krvi, a organizovana je u okviru obilježavanja Dana dobrovoljnih davalaca krvi i Nedjelje Crvenog krsta Crne Gore. To je tradicija koja na Pomorskom fakultetu traje već 31 godinu.

Studente svih studijskih programa, koji su se odazvali pozivu da daju krv, pozdravio je vršilac dužnosti dekana prof. dr Danilo Nikolić, zahvalio im se i pohvalio njihovu humanost i riješenost da pomognu onima kojima je pomoć neophodna.

Profesoru Nikoliću i drugim zaslužnima sa Pomorskog fakulteta uručene su zahvalnice za nesebičan doprinos podršci i realizaciji programa dobrovoljnog davanja krvi na Fakultetu.

Studente i druge prisutne pozdravio je i prof. dr Danilo Đurović, redovni profesor Pomorskog fakulteta u penziji, dugogodišnji aktivista Crvenog krsta i Društva dobrovoljnih davalaca krvi, i sam višestruki davalac sa 127 davanja zaključno sa današnjom akcijom.