Univerzitet Crne Gore - Naslovna

Nagrađeni najtalentovaniji na Konkursu "Moj kineski san"

13.06.2017.  Institut Konfucije na Univerzitetu Crne Gore

Institut Konfucije na Univerzitetu Crne Gore je u Sportsko-kulturnom centru Univerziteta Crne Gore organizovao dodjelu diploma i nagrada za najbolje ocijenjene likovne i literarne radove u okviru konkursa ,,Moj kineski san”. 

Na konkurs je pristiglo preko 200 radova iz vrtića, osnovnih i srednjih škola sa kojima je Institut Konfucije ostvario saradnju i u kojima organizuje kurseve kineskog jezika i kulture.

 U sali Sportsko-kulturnog centra tražilo se mjesto više, jer su nagrađeni došli sa svojim roditeljima, mentorima i direktorima ovih institucija. Iako najveći broj nagrađenih nikada nije posjetio Kinu, njihovi radovi su prikazali veliki nivo znanja o kineskoj kulturi i istoriji i u kombinaciji sa inspiracijom kao rezultat dali predivne radove, među kojima su posebno nagrađeni radovi djece sa posebnim potrebama. 

Najbolji radovi su prikazani u okviru publikacije Instituta „Moj kineski san“.


Cilj ovog konkursa je promocija kineskog jezika i kulture, jačanje veza između Crne Gore i NR Kine, odnosno upoznavanje učenika sa jednom od najstarijih civilizacija u ljudskoj istoriji.