Univerzitet Crne Gore - Naslovna

Sportski novinari proglasili najbolje u 2016.

21.12.2016.  Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

 Dejan Zlatičanin, profesionalni šampion svijeta u lakoj kategoriji verzije WBC osvojio je 75 glasova sportskih novinara, od ukupno 92 i zaslužio pehar za najboljeg sportistu Crne Gore. Na svečanosti proglašenja najboljeg sportiste, u organizaciji Udruženja sportskih novinara Crne Gore i Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, Zlatičanin se javio sa priprema u Los Angelesu i zahvalio na nagradi.

„Žao mi je što nisam tu i lično sa vama podijeli emociju. Koristim priliku da vam se javim iz kancelarije špredsjednika WBC Asocijacije čiji sam gost. Zahvaljujem se na priznanju i uopšte nisam ni sumnjao da će pripasti meni jer znam da vi, sportski novinari najbolje poznajete ovu materiju i pratite rad nas sportista, uključujući i mene“ – poručio je iz Los Anđelesa Dejan Zlatričanin, najbolji sportista Crne Gore za 2016. godinu

Rektorka Univerziteta Crne Gore iskazala je oduševljenje saradnjom Univerziteta i Udruženja sportskih novinara Crne Gore.

"Suvišno je govoriti koliko je saradnja između Univerziteta i sportskih novinara nasušno potrebna, i društvu i mladima i državi. Bez sporta nema govora o ozbiljnom kulturnom identitetu svake države, nema govora o patriotizmu, o zdravlju, ni fizičkom ni duhovnom. Zaista se radujem ovom duhu naše saradnje, a posebno toj atmosferi koja se stvori na ovoj već veoma prepoznatljivoj sportskoj tački u Crnoj Gori koja se zove Fakultet za sport i fizičk vaspitanje. Oni rade i više od toga, kroz saradnju sa Sportskom Akademijom i kroz jedan naučni časopis koji se našao u međunarodnim bazama, i koji je, htjeli mi to da priznamo ili ne, najprstižniji međunarodni časopis o sportu u Crnoj Gori koji se bavi svim njegovim aspektima. Ova veza sa javnošću, sa onim što su zadaci medija, sve su to izuzetno važna sadejstva da bi smo mogli da govorimo o uspješnim misijama sporta i sportista, sadašnjih i budućih“ – poručila je rektorka Univerziteta Crne Gore, Radmila Vojvodić.

Udruženje je proglasilo i najbolje u esnafu – za najboljeg novinara imenovan je kolega Dejan Panić, novinar dnevnog lista „Dan“, najbolji mladi novinar je Aleksandar Popović, novinar Dnevnih novina a najbolji dopisnik Alen Džakić, saradnik RT CG i TV 777. 

Skup je pozdravio predsjednik USNCG Veselin Drljević i čestitao svima koji su ostvarili rezultate  onima koji su težili da do njih dođu.

Tradicionalno, ovom prilikom Fakultet za sport i fizičko vaspitanje uručio je diplome svršenim studentima svih smjerova.

Nagrađeni su ovacijama i fudbalska reprezentacija sportskih novinara Crne Gore koja je prvak Jugoistočne Evrope za 2016, a posebno j

e pozdravljena fudbalska reprezentacija sportskih novinara Crne Gore koja je u oktobru na Ugljanu osvojila naslov prvaka Jugoistočne Evrope.