Univerzitet Crne Gore - Naslovna

Potpisan Sporazum o saradnji sa Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu

02.12.2016.  Ekonomski fakultet

Dekani Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore i Ekonomskog fakulteta Sveučičlišta u Zagrebu, Nikola Milović i Lajoš Žager, potpisali su danas u Zagrebu Sporazum o saradnji.


Cilj Sporazuma je dalje unapređenje partnerskih odnosa. Tim dokumentom predviđena je razmjena predavača, neakademskog osoblja i studenata i razvijanje zajedničke naučne saradnje sa ciljem jačanja kapaciteta za učešće u međunarodnim naučnim projektima.

Prije potpisivanja sporazuma dogovorena je konkretna saradnja koja podrazumijeva podršku Ekonomskog fakulteta u Zagrebu uspostavljanju Evropskog dokumentacionog centra na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, iniciranje potpisivanja međuinstitucionalnog ugovora za kreditnu mobilnost u okviru Erasmus plus programa, gostujuća predavanja predavača na svim nivoima studija, mentorstva na master i doktorskim studijama, kao i zajednička aplikacija u međunarodnim istraživačkim projektima.

Dekan Ekonomskog fakulteta Nikola Milović i prodekan za naučnoistraživački rad i odnos sa biznis zajednicom Mijat Jocović prisustvovali su i proslavi Dana Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.