Univerzitet Crne Gore - Naslovna

Organizovan izlet za strane studente

31.10.2016.  Centar za međunarodnu saradnju UCG

 Kancelarija za međunarodnu saradnju Univerziteta Crne Gore organizovala je  izlet za  studente na međunarodnoj razmjeni, koji borave od jednog semestra do cijele akademske godine na  različitim fakultetima u okviru programa mobilnosti čiji je  partner Univerzitet Crne Gore. 

U ekskurziji su im društvo pravili članovi Buddy mreže, naši studenti koji imaju za zadatak da novog kolegu upoznaju sa sistemom studiranja, gradom, i bude mu moralna podrška u novoj sredini. 

U subotu, 29. oktobra, zajedno sa njima su imali priliku da posjete prijestonicu Cetinje, odnosno, Muzej Kralja Nikole i Biljardu, gdje su,  uz pomoć kustosa ova dva muzeja, saznali sve o značajnim događajima iz istorije Crne Gore i čuli priču o dinastiji Petrovića. Takođe, obišli su i Cetinjski manastir i Reljef Crne Gore.

Nakon Cetinja, putem preko Njeguša, posjetili su i Kotor. U obilasku Starog grada, upoznali su se sa istorijom Kotora, i posjetili, između ostalog, i crkvu Sv. Tripuna. Potom, van zidina Starog grada studenti su uživali u šetnji i kotorskom pejzažu - spoju brda i mora.

Izlet sa stranim studentima jedan je od tradicionalnih događaja koji svake godine organizuje Kancelarija za međunarodnu saradnju Univerziteta Crne Gore  .