Univerzitet Crne Gore - Naslovna

Olimpijada školica sporta u Herceg Novom

21.11.2016.  Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Treću Međunarodnu dječiju olimpijadu školica sporta, organizovanoj danas u Herceg Novom,  svečano je otvorio dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore  doc. dr Stevo Popović. 

Na Olimpijadi, koju je organizovala školica sporta „JUMP“ iz Herceg Novog, dekan Popović je, među prisutnima, pozdravio djecu učesnike iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. On je izrazio zadovoljstvo što na jednom mjestu vidi toliko djece koja vole fizičku aktivnost i sport. Takođe je apelovao na sve prisutne da nastave da se bave sistematskom fizičkom aktivnošću, ali i na roditelje da uključe svoje mališane u redovne fizičke aktivnosti, budući da fizička aktivnost u predškolskoj dobi dovodi do značajnog podizanja posebno motoričkih, ali i ostalih sposobnosti kod djece. Uz želju da se lijepo druže, proglasio je Olimpijadu otvorenom.

Na Olimpijadi je učestvovalo 15 školica sporta i oko 550 djece, što je predstavljalo najmasovnije takmičenje u regionu. Djeca su se takmičila u tri discipline: u sprintu, poligonu spretnosti i trčanju četvoronoške. U ukupnom plasmanu pobijedila je školica sporta „STEP“ iz Nikšića, dok je drugo mjesto osvojio AK „Sanja“ iz Bara, treće mjesto „Šampion“ iz Kotora. Međutim, ono što je najvažnije, djeca su otišla svojim kućama puni utisaka i novih prijateljstava.