Univerzitet Crne Gore - Naslovna

Održan seminar o modernizaciji obrazovnih tema iz istorije

05.12.2016.  Filozofski fakultet

Dvodnevni “Nacionalni trening seminar – Crna Gora”, ePACT projekta - projekta Partnerstva u zastupanju u obrazovanju, izgradnje kapaciteta i transformacije" održan je u Igalu. 

Seminar je održan u organizaciji  Evropskog udruženja istorijskih edukatora EUROCLIO, Centra za demokratiju i pomirenje u Jugositočnoj Evropi CDRSEE i  Udruženja profesora istorije Crne Gore (NVO HIPMONT), uz podršku Zavoda za školstvo Crne Gore i ambasade Austrije. Projekat nastoji podstaći reformu obrazovanja u saradnji sa resornim institucijama, školama i civilnim društvom u region, kako bi se poboljšalo kritičko mišljenje.

Cilj seminara je otvaranje debate o kvalitetu i modernizaciji obrazovnih tema i programa iz oblasti istorijske nastave. Predstavljanje novih metoda, koncepta, tema i savremenih alatki za istorijsku nastavu.

 Na seminaru je učestvovalo ukupno 54 predstavnika, profesora istorije osnovnih i srednjih škola, Zavoda za školstvo Crne Gore, Ispitnog centra Crne Gore, Fakulteta političkih nauka Podgorica i Filozofskog fakulteta u Nikšiću, prof. dr Nenad Perošević, mr Sait Šabotić i student postdiplomskih studija istorije Teodora Stanković.  U nedjelju 4. decembra 2016. godine, prof. dr Nenad Perošević je održao predavanje “Propaganda u Drugom svjetskom ratu”, a u interaktivnom radu na pomenutim radionicama i diskusijama učestvovali su mr Sait Šabotić i student postdiplomskih studija istorije Teodora Stanković.