Univerzitet Crne Gore - Naslovna

Naši naučnici na konferenciji Youth Sport

09.12.2016.  Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore Stevo Popović i saradnik u nastavi Jovan Gardašević učestvuju na 8. međunarodnoj naučnoj konferenciji „Youth Sport", koja se održava od 9.do 10. decembra u Ljubljani, u organizaciji Fakulteta za sport Univerziteta u Ljubljani.

Gardašević je izložio rad, koji je pripremio u saradnji sa prof. dr Duškom Bjelicom i dekanom Popovićem, o problemu preciznosti šuta kod mladih fudbalera uzrasta do 15 godina.

Inače, Slovenija, kao i Crna Gora, ima dugu tradiciju u sportu, ali posebni napori su usmjereni prema fizičkom vaspitanju mladih.

Konferencija na temu „Sport i mladi" već osmi put se organizuje u glavnog gradu Slovenije. Svake druge godine, diskusija se realizuje u različitim tematskim oblastima, kao što su izazovi u oblasti fizičkog vaspitanja, razvoj mladih, obuka i testiranje, dileme u sportskoj karijeri, edukacija mladih sportista, prevencija povreda i sportska medicina, analiza sportskih mečeva i performansi sportista, principi sportskog treninga u omladinskom sportu, identifikacija talenata itd.

Konferencija je forum za istraživače u oblasti sportskih nauka, koji omogućava prikupljanje novih saznanja i umrežavanje sa novim partnerima koji se bave učešćem mladih u sportu.