Univerzitet Crne Gore - Naslovna

Jedanaesta svjetska konferencija Konfucijevih instituta u Kini

14.12.2016.  Institut Konfucije na Univerzitetu Crne Gore

Direktori Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore, dr Milena Đukanović i Deng Rong, i predsjednik Centra za kvalitet studija prof. dr Aleksandar Vujović učestvovali su na jedanaestoj svjetskoj konferenciji Konfucijevih instituta koja se 10. i 11. decembra održala u Kunmingu, Kini.

Konferenciju je organizovalo sjedište Ministarstva prosvjete Kine i sjedište Konfucijevih instituta Hanban, a događaju je prisustvovalo 3000 učesnika, predstavnika kineske vlade, rektora i predstavnika Konfucijevih iz 135 zemalja.

Na konferenciji je bilo riječi o planu razvoja Konfucijevih instituta u narednih pet godina, poboljšanju servisa, daljoj saradnji između kineskih i svjetskih univerziteta i promociji saradnje među kulturama.

Ovo je bila i prilika da se delegacija iz Crne Gore susretne sa predstavicima partnerske institucije - Čangša Univerziteta nauke i tehnologije i utvrdi dolazak kineske delegacije u Crnu Goru tokom februara 2017. godine kada će se obilježiti druga godišnjica Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore i održati godišnji sastanak borda direktora Instituta Konfucije."


Jedanaesta svjetska konferencija Konfucijevih instituta