Univerzitet Crne Gore - Naslovna

Fakultet za sport dobija novu fiskulturnu salu

30.12.2016.  Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Studenti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore od narednog semestra nastavu iz sportova na vodi izvodiće na bazenu u Sportskom centru u Nikšiću. To je predviđeno Sporazumom o poslovno-stručnoj i tehničkoj saradnji koji su potpisali dekan Fakulteta doc. dr Stevo Popović i direktor Centra Predrag Ivanović.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovao je i predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore prof. dr Duško Bjelica, koji je najavio da će naredne godine početi izgradnja nove fiskulturne sale i dijagnostičkog centra na Fakultetu.

Dekan doc. dr Stevo Popović ocijenio je da će bazen Fakultetu pomoći da kvalitetno izvodi nastavu u toku čitavog semestra, dok će studenti imati više vremena da usvoje znanja i potrebne vještine.

- Otvaraju mogućnosti i za naučnoistraživački rad i naše učešće u nekim stručno tehničkim poslovima. Kasnije ćemo razvijati ovaj ugovor i pokušaćemo da dođemo do više dodirnih tačaka i na taj način razvijamo plivanje, vaterpolo i još neke sportove koji će biti značajni ovom gradu, kao što su sinhrono plivanje i skokovi u vodu – objasnio je Popović.

Ivanovića je podstetio da ta ustanova sarađuje godinama sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje, dodajući da je sada saradnja izdignuta na viši nivo.

- Svi kapaciteti Sportskog centra biće na raspolaganju studentima i profesorima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje. Zainteresovani smo i da svršeni i studenti završnih godina na studijama tog fakulteta imaju otvorena vrata da rade kao spasioci na bazenu – rekao je Ivanović. 

Prof. dr Duško Bjelica najavio je da će naredne godine početi izgradnja nove fiskulturne sale i dijagnostičkog centra na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje.

- Preko Direkcije javnih radova urađeno je idejno rješenje za fiskulturnu salu u dvorištu Fakulteta, koja će imati bruto površinu 1.260 kvadrata. Investitori su Vlada i Direkcija javnih radova. U narednoj godini imaćemo na raspolaganju 120.000 eura za realizaciju od odobrenih 500.000 eura. Dobili smo urbanističko-tehničke uslove, građevinsku i upotrebnu dozvolu. Pored ovoga, Univerzitet je odobrio formiranje dijagnostičkog centra na Fakultetu i u 2017. godini biće popunjen dijelom opreme za testiranje omladine i sportista - kazao je Bjelica.