Univerzitet Crne Gore - Naslovna

Europass dokumenti put do programa razmjene

28.11.2016.  Centar za međunarodnu saradnju UCG

Sve informacije o programima mobilnosti studenti mogu, osim od Centra za međunarodnu saradnju i razvoj karijere UCG, dobiti i od Kancelarije za programe mobilnosti studenata i akademskog osoblja u Crnoj Gori pri Ministarstvu prosvjete. To je rečeno danas na prezentaciji ove Kancelarije u Rektoratu UCG.

Nerisa Redžematović iz Ministarstva prosvjete je najavila da će u decembru na zvaničnom sajtu Ministarstva biti objavljena strategija koja će objediniti sve programe mobilnosti, tako da će studenti imati dostupnu informaciju o aktuelnim programima za naredni period.

Kancelariju je oformilo Ministarstvo prosvjete Crne Gore u saradnji sa HERIC kancelarijom u okviru projekta „Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost“. Ona je dostupna studentima za sve informacije, od 9 do 17 sati, a mejl na koji mogu poslati pitanja je nerisa.redzematovic@mps.gov.me.

Nacionalni koordinator za Europass pri Ministarstvu Marija Cimbaljević ukazala je i na važnost Europass-a, skupa od pet dokumenata namijenjenih evropskim građanima radi predstavljanja stečenih znanja i vještina. Ovi dokumenti, kazala je Cimbaljević, važni su ne samo prilikom prijavljivanja za program mobilnosti već i tokom aplikacija za posao. To su Europass biografija(CV), Europass jezički pasoš, Europass mobilnost, potom Europass dodatak diplomi ili sertifikatu.

Svi ovi dokumenti mogu se preuzeti na linku http://www.europasscrnagora.me/.

Ana Dragutinović iz Centra za međunarodnu saradnju UCG ukazala je studentima da sva dokumentacija potrebna za prijavu na Erasmus + konkurse mora biti na engleskom jeziku. Za CV je neophodno da bude u Europass formatu.

Dokumenta

EuropassCrnaGora_Marija Cimbaljevic

28.11.2016.

Prezentacija Kancelarija

28.11.2016.